تاریخ انتشار : جمعه 2 می 2025 - 10:25
کد خبر : 6477

فضای سبز شهری نجات دهنده جان انسان‌های بیشتر – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

فضای سبز شهری نجات دهنده جان انسان‌های بیشتر – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1] به گزارش خبرنگار مهر به نقل از آسوشیتدپرس، مطالعه‌ای در دانشگاه موناش استرالیا نشان داد که افزایش ۳۰ درصدی پوشش گیاهی در شهرها می‌توانست از بیش از ۱.۱ میلیون مرگ و میر ناشی از گرما در سطح جهان بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ جلوگیری کند. این مطالعه مدل‌سازی ۲۰ ساله، تأثیر فضای سبز شهری

[ad_1]

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از آسوشیتدپرس، مطالعه‌ای در دانشگاه موناش استرالیا نشان داد که افزایش ۳۰ درصدی پوشش گیاهی در شهرها می‌توانست از بیش از ۱.۱ میلیون مرگ و میر ناشی از گرما در سطح جهان بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ جلوگیری کند.

این مطالعه مدل‌سازی ۲۰ ساله، تأثیر فضای سبز شهری بر سلامت را در بیش از ۱۱۰۰۰ شهر در سراسر جهان ارزیابی کرد. بر اساس بیانیه خبری دانشگاه موناش، مناطقی که بیشترین دستاورد را داشته‌اند شامل آسیای جنوبی، اروپای شرقی و آسیای شرقی هستند که در آنها مرگ و میر ناشی از گرما بالاترین میزان را دارا بوده است.

این تحقیق نشان داد که افزودن ۱۰ درصد، ۲۰ درصد و ۳۰ درصد پوشش گیاهی بیشتر در مناطق شهری، دمای فصل گرم را به ترتیب ۰.۰۸، ۰.۱۴ و ۰.۱۹ درجه کاهش می‌دهد و به طور بالقوه از ۰.۸۶ میلیون، ۱.۰۲ میلیون و ۱.۱۶ میلیون مرگ و میر یا تا ۳۶.۷ درصد از کل مرگ و میر ناشی از گرما در طول دوره مطالعه جلوگیری می‌کند.

این مطالعه، از داده‌های ۸۳۰ مکان در ۵۳ کشور و منطقه استفاده کرده است و میزان سرسبزی آن از طریق شاخص پوشش گیاهی پیشرفته اداره ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده، که از تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده است، اندازه‌گیری شده است.

فضای سبز شهری از طریق سایه‌اندازی، تبخیر و تعرق و انحراف تابش، شهرها را خنک کرده و به کاهش قرار گرفتن در معرض گرما کمک می‌کنند.

«گوئو یومینگ»، استاد دانشگاه موناش و سرپرست این مطالعه، گفت: «فراتر از خنک‌سازی، پوشش گیاهی ممکن است با بهبود کیفیت هوا، سلامت روان و سطح فعالیت بدنی، فواید غیرمستقیمی نیز برای سلامتی داشته باشد.»

یومینگ گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که حفظ و گسترش فضای سبز می‌تواند استراتژی‌های بالقوه‌ای برای کاهش دما و کاهش اثرات گرما بر سلامت باشد.»

او گفت: «گرما در حال حاضر سالانه باعث حدود ۰.۵ میلیون مرگ می‌شود و پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم کنترل گرمایش جهانی، تا پایان قرن، تا ۱۶.۷ درصد از کل مرگ و میر در جنوب شرقی آسیا را تشکیل دهد.»

[ad_2]

منبع خبر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.