خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

در کوچه معروف به «کوچه آهنگری» شهرکرد، صدای پتک و چکش آهنگری به گوش میرسد که قدمت ۵۰ ساله دارد. چراغ این مغازه آهنگری سنتی به دست حاجت علی رحیمی روشن نگه داشته شده است. استان چهارمحال و بختیاری به واسطه شرایط اقلیمی حاکم که مناسب کشاورزی و دامپروری است، همواره به شغلهایی مانند آهنگری
در کوچه معروف به «کوچه آهنگری» شهرکرد، صدای پتک و چکش آهنگری به گوش میرسد که قدمت ۵۰ ساله دارد. چراغ این مغازه آهنگری سنتی به دست حاجت علی رحیمی روشن نگه داشته شده است.
استان چهارمحال و بختیاری به واسطه شرایط اقلیمی حاکم که مناسب کشاورزی و دامپروری است، همواره به شغلهایی مانند آهنگری نیاز داشته است. اکنون که حاجت علی رحیمی با ضرب چکش و گرمای کوره خود به اقتضای نیاز جامعه آهنگری میکند، در لابلای ضربات پتک و چکش و غرش کوره آهنگری، طنین اشعاری که زمزمه میکند توجه هر فردی را به خود جلب میکند که نشان دهنده علاقه و تسلط حاجت علی به اشعار سعدی، حافظ، مولانا و تاریخ ایران باستان است از لابهلای صدای پتک و چکش میتوان طنین اشعار مثنوی و حافظ و تاریخ ایران زمین را شنید. اینجا ادبیات از آهنگری شغلی لطیف ساخته و این موضوع را در شکلدهی اجسام کارگاه میتوان به خوبی دید. او که از بچگی با کتاب و کتاب خوانی انس گرفته است، تا کنون موفق شده است ۲ جلد کتاب را به چاپ برساند و ۸ جلد دیگر نیز در دست چاپ دارد.
«گیل گمش» جدیدترین کتاب او، در مورد اسطوره سومری است که به ۷۵۰۰ سال قبل بر میگردد و رمانی با عنوان «با من به زیر برفها بیایید» را در زمینه آداب و سنت ایل بختیاری منتشر کرده است.
برچسب ها :آهنگران ، استان چهارمحال و بختیاری ، دانشگاه فنی حرفه ای ، ذوب آهن ، شاعر ، شعر ، شعر آئینی ، شهرکرد ، صنایع دستی ، صنایع فلزی ، صنعت ایران ، عکس استانها ، فنی حرفه ای ، مشاغل سخت و زیان آور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0