افزایش سطح دریا، آوارگی میلیونها نفر را رقم خواهد زد

افزایش سطح دریا، آوارگی میلیونها نفر را رقم خواهد زد پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دانشمندان هشدار دادهاند حتی رسیدن به گرمایش ۱/۵ درجه سلسیوس نیز بیش از حد زیاد است و پیامدهایی فاجعهبار برای جمعیت ساکن در مناطق ساحلی بهدنبال خواهد داشت. به گزارش انتخاب و به نقل از gizmodo؛ طبق یک مطالعهی
افزایش سطح دریا، آوارگی میلیونها نفر را رقم خواهد زد
دانشمندان هشدار دادهاند حتی رسیدن به گرمایش ۱/۵ درجه سلسیوس نیز بیش از حد زیاد است و پیامدهایی فاجعهبار برای جمعیت ساکن در مناطق ساحلی بهدنبال خواهد داشت.
به گزارش انتخاب و به نقل از gizmodo؛ طبق یک مطالعهی جدید، حتی در صورت گرمایش جهانی به میزان تنها ۱/۵ درجه سلسیوس، میلیونها نفر ناچار خواهند شد از مناطق ساحلی فرار کنند. نویسندگان این تحقیق هشدار دادهاند که حتی سطح فعلی گرمایش میتواند تا پایان قرن به افزایش چندین متری سطح دریا منجر شود و پیامدهایی وخیم برای ساکنان ساحلها داشته باشد.
این پژوهش که در نشریه Communications Earth and Environment منتشر شده، نشان میدهد که حتی در سطح فعلی گرمایش – یعنی حدود ۱/۲ درجه سلسیوس بالاتر از میانگین پیشاصنعتی – نیز ممکن است شاهد بالا آمدن فاجعهبار سطح دریا و مهاجرت گسترده باشیم.
«اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، شاهد جابهجایی جمعیت در مقیاسی خواهیم بود که از زمان پیدایش تمدن مدرن تاکنون بیسابقه است»
افزایش سطح دریا بهدلیل ذوب سریع صفحات یخی گرینلند و جنوبگان رخ خواهد داد؛ پدیدهای که از دهه ۹۰ میلادی تاکنون چهار برابر شده و اکنون عامل اصلی بالا آمدن سطح دریاست.
در این مطالعه، گروهی از دانشمندان بریتانیایی و آمریکایی با استفاده از شواهد حاصل از دورههای گرم تا سه میلیون سال پیش، روندهای اخیر در ذوب یخها، و مدلهای اقلیمی، آیندهی صفحات یخی را در سناریوهای مختلف آبوهوایی پیشبینی کردند.
بررسیهای گذشتهنگر آنها نشان داد که حدود ۱۵ هزار سال پیش، در پایان آخرین عصر یخبندان، نرخ افزایش سطح دریا ده برابر سریعتر از امروز بوده است. آخرین باری که سطح دیاکسید کربن در جو به اندازهی امروز بوده، حدود سه میلیون سال پیش بوده که سطح دریا ۱۰ تا ۲۰ متر (۳۳ تا ۶۶ فوت) بالاتر از سطح فعلی بوده است.
نتایج نشان میدهد که حتی اگر استفاده از سوختهای فسیلی را بهشدت کاهش دهیم و به هدف توافق پاریس یعنی محدود کردن گرمایش به ۱/۵ درجه سلسیوس برسیم، باز هم چندین متر افزایش سطح دریا اجتنابناپذیر خواهد بود. هدفی که زمانی بهعنوان بهترین راه برای جلوگیری از بدترین پیامدهای تغییر اقلیم مطرح بود، اکنون در آستانهی نابودی قرار دارد. بهطرز نگرانکنندهای، این مطالعه میگوید حتی گرمایش ۱/۲ درجه سلسیوس نیز میتواند منجر به بالا آمدن چند متری سطح دریا شود.
نویسندگان این تحقیق معتقدند که «محدودهی ایمن» گرمایش، احتمالاً کمتر از یک درجه سلسیوس است. البته تأکید کردهاند که تحقیقات بیشتری برای تعیین دقیق «نقطهی بحرانی» مورد نیاز است.
در حال حاضر، مسیر گرمایش زمین به سمت ۲/۹ درجه سلسیوس پیش میرود؛ سطحی از گرمایش که با احتمال تقریباً قطعی منجر به فروپاشی کامل صفحات یخی گرینلند و غرب جنوبگان خواهد شد. ذوب این یخها میتواند باعث بالا آمدن ۱۲ متری (۴۰ فوتی) سطح دریا شود. امروزه، حدود یک میلیارد نفر در مناطقی زندگی میکنند که کمتر از ۱۰ متر (۳۲ فوت) از سطح دریا ارتفاع دارند و حدود ۲۳۰ میلیون نفر نیز در مناطقی هستند که تنها ۱ متر (۳ فوت) بالاتر از سطح دریا قرار دارند.
«مردم باید بدانند که نرخ افزایش سطح دریا احتمالاً بهحدی میرسد که تطبیق با آن بسیار دشوار خواهد بود – نرخهایی مانند یک سانتیمتر در سال، که ممکن است در طول عمر نسل جوان امروز رخ دهد».
میانگین دمای جهانی برای نخستین بار در سال گذشته به ۱/۵ درجه سلسیوس رسید، هرچند هنوز بهطور میانگین به این سطح نرسیدهایم. با این حال، هنوز زمان برای اقدام وجود دارد. نویسندگان این تحقیق خواستار اقدام فوری و اضطراری اقلیمی شدهاند تا بتوان از بدترین پیامدهای افزایش سطح دریا جلوگیری کرد – هر سانتیمتر اهمیت دارد.
استوکس در بیانیهای گفته است: «ما لزوماً نمیگوییم که با رسیدن به ۱/۵ درجه سلسیوس همهچیز از دست رفته است، اما تأکید میکنیم که هر بخش کوچک از یک درجه اهمیت دارد برای صفحات یخی – و هرچه زودتر بتوانیم گرمایش را متوقف کنیم، بازگشت به سطوح ایمنتر در آینده بسیار آسانتر خواهد بود.»
افزایش سطح دریا، آوارگی میلیونها نفر را رقم خواهد زد
7CR کانال بازنشر خبری هفت (سیاسی – اجتماعی – اقتصادی – تکنولوژی و …)
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0