تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۵
کد خبر : 8970

سنگ‌نگاره ۱۲ تنی «شاه آشور» از زیر خاک بیرون آمد

سنگ‌نگاره ۱۲ تنی «شاه آشور» از زیر خاک بیرون آمد

سنگ‌نگاره ۱۲ تنی «شاه آشور» از زیر خاک بیرون آمد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، باستان‌شناسانی که در شهر باستانی نینوا در عراق به کاوش مشغول هستند، سنگ‌نگاره‌ای نادر را کشف کرده‌اند که آخرین فرمانروای امپراتوری آشور را در میان خدایان مهم به تصویر می‌کشد. این سنگ‌نگاره در قرن هفتم پیش از میلاد

سنگ‌نگاره ۱۲ تنی «شاه آشور» از زیر خاک بیرون آمد


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، باستان‌شناسانی که در شهر باستانی نینوا در عراق به کاوش مشغول هستند، سنگ‌نگاره‌ای نادر را کشف کرده‌اند که آخرین فرمانروای امپراتوری آشور را در میان خدایان مهم به تصویر می‌کشد. این سنگ‌نگاره در قرن هفتم پیش از میلاد ساخته شده، اما چند قرن بعد به‌ شکل مرموزی شکسته و  زیر تالار کاخ دفن شده است.

آرون اشمیت، استاد باستان‌شناسی دانشگاه هایدلبرگ آلمان و کاشف سنگ‌نگاره، در ایمیلی به لایوساینس نوشت: «هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد دلایلی که موجب دفن این سنگ نگاره شده است، در اختیار نداریم. این موضوع بسیار مرموز است.»

اشمیت و تیمش در جریان کاوش‌های باستان‌شناسی زیر کاخی که به فرمان شاه آشوربانی‌پال در نینوا، پایتخت امپراتوری آشور، ساخته شده بود، سنگ‌نگاره یادبودی را کشف کردند که چند تکه شده بود.

در مرکز سنگ‌نگاره، آشوربانی‌پال، آخرین پادشاه امپراتوری آشور که از سال ۶۶۹ تا ۶۳۱ پیش از میلاد سلطنت می‌کرد، ایستاده است. در دو سمت آشوربانی‌پال، خدایان باستانی بین‌النهرین، آشور و ایشتار دیده می‌شوند و پس از آن‌ها، ایزد ماهی‌مانند و مرد عقرب‌پیکر قرار دارند. اعضای گروه باستان‌شناسی می‌گویند حضور این خدایان در سنگ‌نگاره، غافلگیرکننده بوده است؛ چرا که به‌گفته‌ی اشمیت: «در میان سنگ‌نگاره‌های فراوانی که در بسیاری از کاخ‌های آشوری کشف شده است، تصویری از خدایان اصلی دیده نمی‌شود.»

طبق تخمین‌ها، سنگ‌نگاره تخته سنگ عظیمی با ابعاد ۵٫۵ در ۳ متر و وزن ۱۲ تن است. اگرچه تیم هنوز تجزیه‌وتحلیل دقیقی از جنس سنگ انجام نداده است، اشمیت می‌گوید ممکن است از سنگ گچ ساخته شده باشد.

مدل سه بعدی سنگ نگاره عراق
مدل سه‌بعدی سنگ‌نگاره‌ای که به‌تازگی کشف شده است. قطعات بازیابی‌شده به رنگ خاکستری تیره نمایش داده شده‌اند و آشوربانی‌پال را در مرکز، آشور را در سمت چپ و ایشتار را در سمت راست نشان می‌دهد.

باستان‌شناسان سنگ‌نگاره را در گودال پرشده‌ای در پشت ورودی اصلی تالار کاخ کشف کردند. آن‌ها بر این باورند که این اثر هنری در دوره هلنیستی، یعنی بین قرن‌های دوم و سوم پیش از میلاد، در این مکان به‌طور عمدی دفن شده است. اما اشمیت اظهار داشت اطلاعات کافی درباره این سکونتگاه هلنیستی در نینوا وجود ندارد. او گفت: «نمی‌دانیم آیا آن‌ها نگرش منفی نسبت به پادشاه آشوری و خدایان آشوری داشته‌اند یا خیر. امیدوارم با کاوش‌های آینده بتوانیم تصویر روشنی از این موضوع به دست آوریم.»

قرار است بررسی‌های بیشتری روی سنگ‌نگاره تازه کشف شده انجام شود. پژوهشگران همچنین برنامه دارند آن را دوباره در جایی که در ابتدا قرار داشته بگذارند تا مردم از آن بازدید کنند.

۲۲۷۲۲۷



منبع خبر

سنگ‌نگاره ۱۲ تنی «شاه آشور» از زیر خاک بیرون آمد
7CR کانال بازنشر خبری هفت (سیاسی – اجتماعی – اقتصادی – تکنولوژی و …)

تبلیغات در سایت بانشر خبری 7

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.